Els nostres vídeos

Aquests són els centres educatius que participen aquest curs o que han participat en les temporades anteriors de La Nostra Escola.

Aquí us mostrem les visites que hem fet a cada escola on hem recollit el procés de creació de cada reportatge i també el programa que s’ha emès a Televisió de Badalona que inclou el producte audiovisual de cada centre educatiu.

Escola Mare de Déu de l’Assumpció

2019-20. Els alumnes de cinquè A del Mare de Déu de l’Assumpció volen fer una sèrie de televisió. I té diversos capítols, cada un representa una de les activitats que fan a classe. Des de les jornades culturals fins al teatre. Cada grup s’ocupa d’una d’aquestes activitats i ho treballen fins a l’últim detall.

Al cinquè B faran un musical. Cada escena del reportatge serveix per ensenyar-nos una part del centre i, tot això, amb banda sonora pròpia. Ells mateixos han creat les lletres i canten les cançons que protagonitzen cada escena.

Els alumnes del cinquè C elaboren un llibre de records. Uns records que tindran moviment ja que el seu reportatge audiovisual explicarà les activitats que més els agraden de les diferents etapes educatives de l’escola, des de les jornades culturals, les activitats esportives, el Sant Jordi o les colònies. 

Vídeo de la visita al 5è A

Vídeo de la visita al 5è B

Vídeo de la visita al 5è C

2018-19. Els alumnes dels tres cursos de 5è de l’Escola Mare de Déu de l’Assumpció han decidit seguir un mateix esquema, però elaborar tres reportatges diferents. Tots tres són històries de ficció, però amb arguments molt diversos que giren al voltant de temes com ara el reciclatge, els viatges en el temps o les piràmides humanes.

Vídeo de la visita a 5è

Reportatge de 5è C

Reportatge de 5è B

Reportatge de 5è A

Col·legi Mare de Déu de La Salut

2018-19. Els alumnes de 5è del Col·legi Mare de Déu de La Salut han creat una història de ficció. S’han quedat tancats dins del centre i per sortir hauran de resoldre unes pistes. Un escape room que hauran de superar si volen creuar la porta de sortida. 

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Escola Maria Ward

2019-20. Els alumnes de 5è A d’aquesta escola del barri de Llefià han escollit el Manifest de la Pau, el treball cooperatiu i el Carnestoltes per explicar-nos-ho en el reportatge que estan elaborant. Ja han fet el guió i alguns grups ja fan l’storyboard. Els de 5èB volen explicar-nos en què consisteix el certamen literari que organitzen per Sant Jordi. També l’esmorzar solidari que fan al centre i una de les tradicions de la ciutat: la creació del dimoni a l’escola que els alumnes portaran a la platja perquè cremi el 10 de maig.

Vídeo de la visita 5è A

Vídeo de la visita 5è B

2018-19. Els alumnes de 5è A del Maria Ward s’han convertit en reporters i han fet un informatiu per ensenyar algunes de les activitats que fan en aquest centre de Sant Antoni de Llefià. Els de 5èB han decidit ensenyar-nos què fan per ser solidaris amb l’entorn, com per exemple repartir aliments o recollir taps.

Reportatge de 5è B

Reportatge de 5è A

 

Vídeo de la visita

Col·legi Maristes Champagnat

2019-20Els alumnes dels Maristes Champagnat volen enregistrar un lipdub, és a dir, un vídeo musical on ells mateixos hauran escrit la lletra i que consistirà en ensenyar les diferents parts de l’escola. Tot plegat, amb un lema: “Ara”, la temàtica que els acompanya durant tot el curs i que els mostra la importància de viure el moment. Fins i tot tenen una mascota, el MiniAra, que els ajudarà a recórrer tota l’escola mentre canten i ballen.

2018-19. Els alumnes del 5è A han creat una història de ficció. Un dia qualsevol, reben la visita de dos extraterrestres. El 5èB ens explica què fan a l’aula de robòtica o d’informàtica i els alumnes de 5èC han anat a veure els més petits per veure quin mètode d’aprenentatge fan servir.

Visitem els alumnes de 5è

Reportatge de 5è C

Reportatge de 5è B

Reportatge de 5è A

2017-18. Els alumnes de 5è han preparat un telenotícies. Han fet entrevistes a diverses persones per ensenyar-nos els diferents projectes que fan a l’escola.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Escola Mercè Rodoreda

2019-20.  A l’Escola Mercè Rodoreda estan en plena votació de la idea principal del reportatge. Tots han creat una història per grups i han votat la que més els agrada. Han escollit fer un scape room per l’escola. Alguns ja tenen clar quines pistes inclouran però altres encara les estan rumiant. 

Escola Miguel Hernández

2019-20. Els alumnes de l’Escola Miguel Hernández han pensat fer un vídeo que inclogui set escenes de pel·lícula diferents. Però no s’ho han posat fàcil, ja que faran set gags de cinema mut. Així que han d’assajar molt els moviments dels actors i la seva expressió perquè, sense parlar, s’entengui què és el que volen representar.

2018-19. Els alumnes de 4t reben una visita inesperada: dos alumnes amb poders arriben de nou a l’escola i faran que succeeixin diversos fets extraordinaris.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2017-18. Els alumnes de 4t han escollit una història de ficció. Uns monstres s’han apoderat de l’Escola Miguel Hernández i entre tots hauran de descobrir què busquen exactament.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2016-17. En la primera temporada, els alumnes del Miguel Hernández han combinat el misteri i la ciència ficció en el seu reportatge. Els protagonistes són uns extraterrestres que han arribat a l’escola.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Escoles Minguella

2017-18. Els alumnes del Minguella fan un viatge en vaixell i creuaran tot el Mediterrani per conèixer ciutats com Atenes, El Caire o Tunis.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2016-17. Els alumnes de 4tn ens ensenyen com han estat les Escoles Minguella durant els seus 75 anys d’història. Un reportatge ple de records amb moltes fotografies antigues.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Escola NJ Praga

2019-20. Els alumnes de 6è de l’Escola NJ Praga estan preparant un programa de televisió amb sis seccions. Una d’elles, la d’actualitat, servirà per explicar-nos que l’escola celebra 100 anys d’història! També hi haurà esports, ciència i robòtica.

Vídeo de la visita

Escola Progrés

2018-19. En la tercera temporada de La Nostra Escola els alumnes de l’Escola Progrés han preparat un programa de televisió que porta per nom «Tardes al sofà». Entrevistes, reportatges i connexions en directe que serviran per explicar com és el centre.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2017-18. Els alumnes de 4t reben una visita espectacular. Són investigadors de la Nasa que busquen astronautes per viatjar a Mart. Veurem a qui convencen per fer el viatge.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2016-17. Els alumnes de 5è hauran de buscar un tresor amagat per l’Escola Progrés. Hauran de fer servir totes les tècniques que tinguin al seu abast per trobar-lo.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Institut Escola Rafael Alberti

2018-19. Els alumnes de 5è han fet un reportatge sobre un dels dimonis que ha cremat la Nit de Sant Anastasi. És el dimoni creat pels nens i nenes del Consell dels Infants.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

2016-17. Els alumnes de l’Escola Rafael Alberti treballen el cinema des de fa molt temps. Tenen una aula de cinema i han creat un personatge del tot curiós: en Mario.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

Escola Salvador Espriu

2019-20. Els alumnes de 6è A del Salvador Espriu ja estan fent l’storyboard després d’escriure el guió. Tenen tres històries diferents per rodar però amb un element en comú: un misteri que s’haurà de resoldre.

Els del 6è B també estan creant tres històries diferents. Un viatge en el temps, un dia que es repeteix i una història sobre el bullying són les temàtiques que han escollit.

 

Vídeo de la visita al 6è A

Vídeo de la visita al 6è B

Institut Escola Sant Jordi

2019-20. Els alumnes de 6è de l’Institut Escola Sant Jordi ens preparen una història de misteri emmarcada en la celebració dels Jocs Olímpics. L’element més destacat, la torxa olímpica, desapareix i uns personatges de l’antiga Grècia ajudaran als nostres alumnes a trobar el lladre després de resoldre una sèrie de pistes.

Vídeo de la visita

Col·legi Santíssima Trinitat

2019-20. Els i les alumnes de 5è del Col·legi Santíssima Trinitat han ideat un videojoc. Seran ells mateixos qui seran dins i l’única manera de sortir-ne serà superant una sèrie de proves.

2018-19. Els alumnes de 5è hauran de resoldre diversos enigmes si volen sortir del Santíssima Trinitat. Han entrat per fer el tafaner i hauran de fer grans esforços per poder sortir.

Vídeo de la visita

Programa complet que inclou el reportatge

 

Escola Tiziana

2019-20. A l’Escola Tiziana de Tiana preparen una jornada de donació de sang. Serà la temàtica del seu reportatge que inclourà entrevistes amb infermers i donants i tot allò que s’ha de saber sobre la sang.

Vídeo de la visita

Escola Ventós Mir

2019-20. Els alumnes de 4t de l’Escola Ventós Mir han avançat molt el seu reportatge. Ja tenen el guió gairebé acabat i d’aquí pocs dies començaran a rodar. Ens volen ensenyar fins a 26 espais del centre per mostrar-los en la jornada de portes obertes.

Vídeo de la visita

A %d bloguers els agrada això: